Ze wstępnych ustaleń żeby też równocześnie odejść od tej beznadziejnej marki, której części są w komputerze musiałbym wymienić:

- Płyte główną (glówny powód awarii prawdopodobnie)
- dyski twarde (umarły przez awarie)
- karta graficzna (nie uruchamia się za każdym razem ale czasem działa)

Z rzeczy które są sprawne ale żeby odejść w 100% od marki GigaSyf
- chłodzenie procesora (potrafi po prostu sie nie uruchomić i zagotować procesor na 80*)

Obliczyłem, że dyski twarde o tej samej pojemności bedą najlepszym wyborem od sprawdzonej marki Samsung, w poprzednim komputerze i jeszcze wcześniejszym tej marki dyski slużyły doskonale ich koszt niestety wyniesie teoche bo 2090zł
Płyta główna to coś w okolicach 1500-2500zł a karta graficzna to szmkoda gadać bo widziałem te przerażające ceny...
Co do chłodzenia nie wiem, już dla zasady wywaliłbym je żeby pozbyć sie każdego programu sterownika spod tej marki bo nawet sterowniki są zrobione na kolanie dając czesto blękity odbiór na monitorze bez powodu.

Jakiej firmy mobo możecie polecić? X299 LGA2066
Procesora nie ma sensu zmieniać, wymiata wszystko na około.

Do tego trzeba doposażyć sie w zasilacz awaryjny. Tutaj pewno ceny też są niezłe i powyżej tego tysiąca za coś co 1000W uciągnie chociaż na 10 minut.
Ze wstępnych ustaleń żeby też równocześnie odejść od tej beznadziejnej marki, której części są w komputerze musiałbym wymienić: - Płyte główną (glówny powód awarii prawdopodobnie) - dyski twarde (umarły przez awarie) - karta graficzna (nie uruchamia się za każdym razem ale czasem działa) Z rzeczy które są sprawne ale żeby odejść w 100% od marki GigaSyf - chłodzenie procesora (potrafi po prostu sie nie uruchomić i zagotować procesor na 80*) Obliczyłem, że dyski twarde o tej samej pojemności bedą najlepszym wyborem od sprawdzonej marki Samsung, w poprzednim komputerze i jeszcze wcześniejszym tej marki dyski slużyły doskonale ich koszt niestety wyniesie teoche bo 2090zł Płyta główna to coś w okolicach 1500-2500zł a karta graficzna to szmkoda gadać bo widziałem te przerażające ceny... Co do chłodzenia nie wiem, już dla zasady wywaliłbym je żeby pozbyć sie każdego programu sterownika spod tej marki bo nawet sterowniki są zrobione na kolanie dając czesto blękity odbiór na monitorze bez powodu. Jakiej firmy mobo możecie polecić? X299 LGA2066 Procesora nie ma sensu zmieniać, wymiata wszystko na około. Do tego trzeba doposażyć sie w zasilacz awaryjny. Tutaj pewno ceny też są niezłe i powyżej tego tysiąca za coś co 1000W uciągnie chociaż na 10 minut.
Sad
Like
Angry
Love
31
40 Komentarzy 0 Udostępnienia 27 Wyświetleń