A w dzisiejszym kąciku muzycznym piosenka która wywołuje do dzisiaj łzy na wielu twarzach, mimo że od jej debiutu mija 40lat..., tak, 40lat. Głównymi twórcami są Michael Jackson (btw trzeba zrobić o nim kącik muzyczny, co wy na to?) i Lionel Richie. Zaangażowano do jego produkcji ówczesne gwiazdy muzyki, Tina Turner, Lionel Richie, Michael Jackson, Stevie Wonder, Bruce Springsteen, Cyndi Lauper i wieeelu, wielu innych artystów. Już myślę że każdy wie o jakiej piosence mowa, ale czas na kilka ciekawostek. Jedną z nich będzie biżuteria Cyndi Lauper, która przeszkadzała przez wydawane dzwięki w nagraniu. Musiała na czas nagrania ją zdjąć. Drugą ciekawostką będzie moment nagrania tej piosenki, zaraz po rozdaniu nagród American Music Awards własnie w 1985r. A trzecią ciekawostką chodź nie wiem czy powinienem to tak traktować jest liczba podejść i czas montażu tej piosenki. Nagranie głównej części wokalnej zajęło całą noc, ciężko jest aby każdemu z kiklunastu osób udało się idealnie zaśpiewać, a sam montaż trwał chyba 2 tygodnie, no trzeba przyznać że jest to naprawdę kawał solidnej inżynierii dzwięku. Przed wami USA For Africa - We Are The World

https://www.youtube.com/watch?v=s3wNuru4U0I
A w dzisiejszym kąciku muzycznym piosenka która wywołuje do dzisiaj łzy na wielu twarzach, mimo że od jej debiutu mija 40lat..., tak, 40lat. Głównymi twórcami są Michael Jackson (btw trzeba zrobić o nim kącik muzyczny, co wy na to?) i Lionel Richie. Zaangażowano do jego produkcji ówczesne gwiazdy muzyki, Tina Turner, Lionel Richie, Michael Jackson, Stevie Wonder, Bruce Springsteen, Cyndi Lauper i wieeelu, wielu innych artystów. Już myślę że każdy wie o jakiej piosence mowa, ale czas na kilka ciekawostek. Jedną z nich będzie biżuteria Cyndi Lauper, która przeszkadzała przez wydawane dzwięki w nagraniu. Musiała na czas nagrania ją zdjąć. Drugą ciekawostką będzie moment nagrania tej piosenki, zaraz po rozdaniu nagród American Music Awards własnie w 1985r. A trzecią ciekawostką chodź nie wiem czy powinienem to tak traktować jest liczba podejść i czas montażu tej piosenki. Nagranie głównej części wokalnej zajęło całą noc, ciężko jest aby każdemu z kiklunastu osób udało się idealnie zaśpiewać, a sam montaż trwał chyba 2 tygodnie, no trzeba przyznać że jest to naprawdę kawał solidnej inżynierii dzwięku. Przed wami USA For Africa - We Are The World https://www.youtube.com/watch?v=s3wNuru4U0I
14
4 Komentarze 0 Udostępnienia