A w dzisiejszym kąciku muzyczna piosenka tak oczywista że wystarczy że bym powiedział 3 słowa i każdy odrazu wie o co chodzi. Ale tak nie zrobię, kilka słów więcej napiszę bo kto mi zabroni. Piosenka znana z tego że ma wiele wykonań i właściwie na każdym koncercie, płycie, kasecie lub czymkolwiek brzmi inaczej, dlaczego tak jest? Nie mam pojęcia, ale może dlatego że jest ona głównie śpiewana na koncertach. No i cóż, opowiada ona o latach słusznie minionych bo latach 80 w polsce które były szarą epoką dla nas politycznie i gospodarczo. A piosenka która jest raczej w smutnym klimacie i do której moim zdaniem trzeba dorosnąć. Piosenka została nadana w Radiowej Trójce, czyli stacji która wychowała muzycznie ludzi urodzonych w latach 70. Jak szybko się pojawiła tak szybko zniknęła, no witamy w PRL-u, mimo że jedyne audycje w trójce które nie były objęte cenzurą to "Zapraszamy do trójki" i Lista Przebojów a i tak zablokowali. Oficjalnie orginalna taśma z nagraniem uległa zniszczeniu a jak było naprawdę, tego się chyba nie dowiemy. Przed wami Lombard - Przeżyj to sam

PS. Prosiłbym nie mieszać polityki do tej piosenki, bo to nie jest dobry pomysł.

https://www.youtube.com/watch?v=rRjEko2_up0
A w dzisiejszym kąciku muzyczna piosenka tak oczywista że wystarczy że bym powiedział 3 słowa i każdy odrazu wie o co chodzi. Ale tak nie zrobię, kilka słów więcej napiszę bo kto mi zabroni. Piosenka znana z tego że ma wiele wykonań i właściwie na każdym koncercie, płycie, kasecie lub czymkolwiek brzmi inaczej, dlaczego tak jest? Nie mam pojęcia, ale może dlatego że jest ona głównie śpiewana na koncertach. No i cóż, opowiada ona o latach słusznie minionych bo latach 80 w polsce które były szarą epoką dla nas politycznie i gospodarczo. A piosenka która jest raczej w smutnym klimacie i do której moim zdaniem trzeba dorosnąć. Piosenka została nadana w Radiowej Trójce, czyli stacji która wychowała muzycznie ludzi urodzonych w latach 70. Jak szybko się pojawiła tak szybko zniknęła, no witamy w PRL-u, mimo że jedyne audycje w trójce które nie były objęte cenzurą to "Zapraszamy do trójki" i Lista Przebojów a i tak zablokowali. Oficjalnie orginalna taśma z nagraniem uległa zniszczeniu a jak było naprawdę, tego się chyba nie dowiemy. Przed wami Lombard - Przeżyj to sam PS. Prosiłbym nie mieszać polityki do tej piosenki, bo to nie jest dobry pomysł. https://www.youtube.com/watch?v=rRjEko2_up0
4
12 Komentarze 0 Udostępnienia